Suzuki komt volgend jaar met nieuw F1 team

[photo1]Aguri Suzuki heeft vanmorgen op een persconferentie bekend gemaakt dat hij in samenwerking met Honda volgend jaar met een nieuw Formule 1 team zal komen. Sukuzi heeft het team vorige week bij de FIA ingeschreven onder de naam Super Aguri Formula 1.

Suzuki is geen onbekende voor de Formule 1, in 1990 was hij de eerste Japanner die het podium mocht beklimmen. Suzuki reed van 1988 tot 1995 88 Grand-Prix, hij kreeg de baan brokkenpiloot te zijn. Suzuki wist slechts de helft van zijn Grand-Prix te eindigen en belande in zijn laatste race na een crash nog in het ziekenhuis.

Zakenlijk gaat het Suzuki voor de wind, de Japanner heeft een bedrijf dat techniek levert aan Japanse raceteams in de Formule en GT klassen. In samenwerking met Honda zal Suzuki nu de Formule 1 betreden. Suzuki benadrukt dat het team eigendom is van hem en niet zoals eerder werd gessugereerd van Honda.

Het team zal een Japanse nationaliteit hebben en gebruik maken van Honda motoren. Super Aguri Formula 1 zal gebruik gaan maken van de oude Arrows fabriek in Engeland, deze fabriek werd onlangs gekocht door Honda. sponsoren en coureurs werden nog niet bekend gemaakt.

Aannemelijk is dat Takuma Sato en Anthony Davidson voor het team zullen gaan rijden. Verdere details over het team zal Suzuki eind januari of begin februari bekendmaken.

Suzuki diende eerder een aanvraag in om een oud B.A.R chassis te rijden, deze aanvraag werd geweigerd door de FIA. Grote vraagteken blijft nu hoe Suzuki voor de eerste Grand-Prix van volgend jaar een auto kan bouwen. Alle Formule 1 teams zijn begin dit jaar al begonnen met het ontwikkelen van hun auto’s voor 2006.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading