Terugkeer Heidfeld bij Williams onwaarschijnlijk

[photo1]Het is onwaarschijnlijk dat we Nick Heidfeld dit jaar nog bij Williams in actie zien. De Duitser kampt nog altijd met een schouderblessure als gevolg van een val van een mountainbike. Heidfeld liet vorige week weten herstellende te zijn, hij wilde tijdens de aankomende test rijden om te kijken of hij tijdens de laatste twee Grand-Prix in actie zou kunnen komen.

Williams heeft Heidfeld echter niet uitgenodigd voor de komende test op Jerez. Nico Rosberg, die werd genoemd als vervanger voor Heidfeld voor de laatste Grand-Prix, hoeft ook niet op te komen draven. Williams test met Pizzonia en Webber op Jerez, het is dan ook waarschijnlijk dat deze coureurs de laatste twee Grand-Prix voor Williams zullen rijden.

Volgens geruchten kan Heidfeld wel racen maar Williams hem niet meer inzetten omdat hij naar BMW vertrekt. Williams zou teleurgesteld zijn in de keuze van Heidfeld om Williams te verlaten, daarnaast wil het team niet dat de coureur waardevolle informatie meeneemt naar BMW.

Dit is ook iets wat BMW in gedachten heeft, volgens geruchten krijgt Williams niet meer de beschikking over de nieuwste BMW motoren. Williams stapt volgend jaar over op Cosworth en BMW wil niet dat er data van haar motoren bij concurrenten terecht komen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading