Toccacelo derde Minardi rijder in Turkije

[photo1]Minardi heeft Enrico Toccacelo aangesteld als derde rijder voor de Grand-Prix van Turkije. De 26-jarige Italiaan was de afgelopen jaren actief in het Internatonale Formule 3000 kampioenschap en werd daar in 2004 tweede achter Red-Bull coureur Tonio Liuzzi.

Dit jaar reed Toccacelo vijf races in de Renault World Series. In de vijf wedstrijden de hij reed wist hij drie maal de Pole-Position te pakken en één race te winnen. Na diverse jaren Formule 3 en Formule 3000 zal Toccacelo nu eindelijk zijn Formule 1 debuut maken.

“Ik kan het nog steeds niet geloven”, aldus Enrico Toccacelo. “Het is op het laatste moment allemaal zo snel gegaan. Dit is een enorme kans, hier werken alle jongen rijders naar toe. Ik ga mijn best doen voor het team en zal proberen zo snel en zo goed mogelijk te leren. In het verleden heeft Minardi laten zien dat het een fantastisch team is om je Formule 1 carierre te beginnen, ik ga proberen zoveel mogelijk uit mijn kans te halen.”

Paul Stoddart liet zich ook tevreden uit over zijn nieuwe aanwinst, zeker omdat de Italiaan weer wat extra geld mee zal nemen.
“Ik ben blij dat Enrico ons als derde coureur komt versterken. Hij heeft al een aantal klassen achter de rug en dit is een mooie kans om kennis te maken met de Formule 1. Ik ben ervan overtuigd dat hij onze technisch staf zal voorzien van bruikbare data. De Minardi PS05 heeft al bewezen veel potentieel te hebben, ik ben er zeker van dat Enrico het ontwikkelingsproces van de auto nog verder zal versnellen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading