Toyota positief over toekomst

[photo1]De technisch-directeur van Toyota F1, Mike Gascoyne, zegt de oorzaak te hebben gevonden van de tegenvallende prestaties van het team van dit jaar. Gascoyne verwacht het probleem binnen afzienbare tijd verholpen te hebben, Toyota zou dan weer mee kunnen doen om de prijzen.

Eind vorig jaar presenteerde Toyota als allereerste groot haar nieuwe Formule 1 bolide, trost werd gemeld dat deze auto de eerste overwinningen voor Toyota in de Formule 1 zou moeten gaan scoren. Dit valt op zijn zachst gezegd wat tegen, tijdens de eerste twee Grand-Prix van dit jaar was Toyota de teleurstelling van de Formule 1, het Japanse/ Duitse team scoorde tot nu toe slechts 1 WK-punt.

“In Maleisie ging het al een stuk beter dan in Bahrein” aldus Mike Gascoyne. “De banden raakten veel beter op temperatuur en als we geen problemen hadden gekend in de kwalificatie hadden we een podium kunnen scoren. De banden raakten veel beter op temperatuur, als je enkel naar de racesnelheid kijkt dan zie je dat Ralf Schumacher qua snelheid in de buurt zat van Ferrari. De komende tijd komen er verbeteringen en zullen we podiums gaan scoren.”

Toyota heeft het grootste budget van de Formule 1, jaarlijks worden er honderden miljoenen Euro’s in het Formule 1 project geïnvesteerd. Het lijkt het team dan ook geraden ook om dit jaar nog wat te laten zien. Het grootste probleem lijkt de krachtbron te zijn, deze komt ten opzichte van de topteams vermogen tekort. Daarnaast lijkt het met betrouwbaarheid ook niet helemaal goed te zitten, tijdens de kwalificatie ging in de Toyota krachtbron van Ralf Schumacher in rook op.

Daarnaast heeft het team moeite met het op temperatuur brengen van de Bridgestone banden, dit is een probleem waar ook andere Bridgestone teams mee kampen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading