USF1 wil eerste vier Grand-Prix missen

USF1 heeft de FIA gevraagd om de eerste vier Grand-Prix van dit jaar te mogen missen. USF1 verkeert in grote problemen en kan daarom niet eerder aan de start staan.

Ken Anderson liet in de New York Times optekenen: “We hebben de FIA gevraagd hoeveel races we mogen missen. In een ideale wereld zouden we de eerste vier Grand-Prix overslaan en in Barcelona aan de start verschijnen.”

Bang om de toekomst is de immer positief ingestelde Anderson niet:
“Alles is mogelijk maar waarom zouden ze ons verzoek afwijzen? We hebben nu even tegenslag, waarom zouden ze er ons eruit gooien bij de eerste bobbel in de weg? Dat gevoel geven ze me totaal niet, de FIA wil ons helpen.”

Anderson ontkende de geruchten dat Youtube investeerder Chad Hurley en sportief-directeur Peter Windson zijn opgestapt. Over de geruchten dat Jose Maria Lopez, met zijn sponsorgeld belangrijk voor het team, mogelijk overstapt naar Campos zij het volgende:
“Natuurlijk zal Jose Maria Lopez naar de beschikbare opties kijken. Maar hij blijft gewoon bij ons onder contract staan.”

Ondertussen lijken de woorden van Bernie Ecclestone steeds meer de waarheid te worden, de Formule 1 – tycoon voorspelde weken geleden al een vroegtijdig einde voor het project USF1.

(pg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *