Verkoopt Renault Formule 1 renstal?

Het gerucht wordt steeds sterker, Renault zou op het punt staan haar Formule 1 team te verkopen. De Fransen zouden net zoals in de jaren ’90 alleen actief willen blijven als motorenleverancier.

Volgens het geruchtencircuit zouden zowel Prodrive van David Richards als de Mangrouve Group uit Luxemburg in de running zijn voor het team. Bij het team horen ook alle faciliteiten van de fabriek van Renault in het Engelse Enstone.

De Mangrouve Group is eigendom van Gerard Lopez en is ook betrokken bij Gravity Sports Management. Gravity Sports Management behartig onder andere de belangen van Ho Ping Tung. De Nederlandse/ Chinees zou via deze connectie bij Renault hebben kunnen testen.

Lopez investeert in diverse bedrijven en zou over een eigen vermogen van honderden miljoenen Euro’s beschikken.

Prodrive, onder andere eigendom van Aston Martin, probeerde al diverse malen in de Formule 1 te komen. De plannen van David Richards werden echter nooit definitief.

Renault zou kosten willen besparen en zou de negatieve publiciteit die haar Formule 1 – team vorig jaar kreeg meer dan zat zijn. Renault kreeg onder andere in 2007 een spionage-affiare over zich heen en had dit jaar te kampen met “crashgate” waarna Flavio Briatore en Pat Symonds werden bestraft.

Tot overmaat van ramp zag Renault als gevolg van “crashgate” de ene na de andere grote sponsor waaronder ING vertrekken. Ook Fernando Alonso verliet het team.

(pg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *