Vliegen naar de Grand Prix van Italie – Monza

Het is alweer bijna zover: 7 september is de Grand Prix van Monza in Italië. Veel mensen zijn al op zoek naar tickets om deze wedstrijd bij te kunnen wonen. Er zijn veel vliegvelden rondom Milaan (waar Monza tegenaan ligt), maar welke is nu het handigste om op aan te vliegen als je naar de GP wil? Elk vliegveld heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel vertellen wij je alles over de vliegvelden. Bij Tix naar Milaan vergelijken is handig om alle prijzen van de tickets te kunnen bekijken.

Milaan – Malpensa
De luchthaven Milaan-Malpensa (in het Italiaans: Aeroporto di Milano Malpensa) is de belangrijkste internationale luchthaven van Milaan. De luchthaven ligt buiten Milaan en met de auto is het ongeveer 3 kwartier naar Monza. Met het openbaar vervoer 2,5 uur. Het voordeel van dit vliegveld is dat er zeer veel keuze in vliegtickets en vluchten is vanuit Amsterdam.

Milaan – Linate
Luchthaven Milaan-Linate (of Aeroporto di Milano Linate in het Italiaans) is na Malpensa de tweede internationale luchthaven van Milaan. Ten opzichte van de Autodrome in Monza is de luchthaven gunstig gelegen. Met de auto (taxi of huurauto) is de reis ongeveer 25 minuten. Met het openbaar vervoer is de verbinding naar Monza echter slecht en zal de reis zo’n 3 uur duren vanaf het vliegveld omdat je via het centrum van Milaan moet reizen.

Bergamo – Orio al Serio
Het internationale vliegveld Bergamo-Orio al Serio (Aeroporto di Bergamo-Orio al Serio) ligt in Bergamo maar wordt veel gebruikt voor vervoer naar Milaan. Met name lowcost vliegtuigmaatschappijen zoals RyanAir vliegen op deze luchthaven in plaats van op vliegvelden in Milaan zelf. Dat zorgt dus voor goedkopere tickets. Met de auto is de reis naar Monza zo’n 3 kwartier. Met het openbaar vervoer is deze reis bijna niet te doen (denk aan zo’n 4 uur).

Aeroporti di Garda
Voorheen was het vliegveld van Brescia (Aeroporto di Brescia Gabriele D’Annunzio) ook een geschikt vliegveld om op aan te vliegen als je naar Milaan moest. Het vliegveld werkt met de luchthaven van Verona samen onder de naam Aeroporti di Garda (vanwege de ligging ten opzichte van het Gardameer). Door de groei van de vliegvelden in Bergamo en Verona vliegen diverse grote maatschappijen niet meer naar Brescia en kende de luchthaven een enorme daling in passagiers. De luchthaven richt zich nu voornamelijk op vrachtverkeer. Er zijn vrijwel geen tickets naartoe te vinden. De vliegveld van Verona zou een alternatief kunnen zijn, maar vanaf daar is de reistijd naar Monza wel bijna 2 uur.

Foto’s Shutterstock

Loading