Vodafone verruilt Ferrari voor McLaren

Vodafone en het McLaren Mercedes Formule 1 team hebben vandaag bekend gemaakt dat het een contract voor meerdere jaren heeft getekend. Vanaf januari 2007 zal Vodafone titelsponsor worden van het team. De naam van het team zal dan worden: ‘Vodafone McLaren Mercedes’ en het zal ook de ‘Official Mobile Partner’ worden van het team.

“We zijn erg blij dat we de volgende stap kunnen zetten in de autosport. Als titelsponsor van het Vodafone McLaren Mercedes-team komen we extra in de belangstelling te staan. En deze nieuwe overeenkomst is vanuit marketingoogpunt fantastisch,” aldus Vodafone-topman Peter Bamford.

“Dit is pas de derde keer in meer dan dertig jaar dat het team een nieuwe titelsponsor krijgt. De status van het merk was één van de belangrijkste criteria bij de keuze van onze nieuwe titelsponsor. En Vodafone voldoet op alle fronten meer dan voldoende aan de eisen. Bovendien betekent deze meerjarige overeenkomst stabiliteit voor het team. Daardoor kunnen we ons volledig gaan richten op het winnen van races en kampioenschappen. We willen Vodafone van harte welkom heten als nieuwe partner en zien uit naar een vruchtbare toekomst,” aldus Ron Dennis die erg in zijn nopjes is met de nieuwe sponsor.

Het hing al langere tijd in de lucht dat telecomgigant Vodafone het team van Ferrari wilde verruilen voor een ander team. Hoeveel geld er mee gemoeid is willen beide partijen niet bekend maken. Geschat wordt dat Ferrari de afgelopen jaren rond de 40 miljoen dollar per jaar ontving van Vodafone.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading