Webber wil snellere teamgenoot

[photo1]De Jaguar coureur Mark Webber wil volgend jaar een snellere teamgenoot hebben. Volgens de 26-jarige Australiër moet deze coureur volgend jaar ook een groot aantal punten voor Jaguar gaan scoren.

“Het is niet goed voor het team als één coureur bijna alle punten moet scoren” aldus Mark Webber. “Dit jaar hadden we B.A.R kunnen verslaan als we regelmatig met beide bolides in de punten waren geëindigd. Volgend jaar moeten we met beide bolides gaan scoren anders word het erg moeilijk om onze prestaties te verbeteren.”

Dit jaar scoorde Webber 17 van de door Jaguar 18 behaalde WK-punten. De WK-punten zijn uitermate belangrijk voor de teams, elk punt is namelijk enkele miljoenen euro’s waard. Voor teams zoals Jaguar zijn deze punten extra belangrijk omdat deze teams met een beperkt budget werken.

“Ik heb geen idee wie mijn teamgenoot zal worden” zo vervolgd Webber. “Het maakt me eerlijk gezegd ook niet veel uit. Ik weet dat het team momenteel met meerdere jongens praat. Ik hoop dat ze een snelle coureur nemen die volgend jaar punten voor ons gaat scoren. Overigens voor de duidelijkheid, een van mijn belangrijkste doelen blijft om mijn teamgenoot tijdens elke Grand-Prix te verslaan.”

Loading