Webber wint in Monaco!

Mark Webber heeft de Grand-Prix van Monaco op zijn naam geschreven. In een vermakelijke race zorgde Sebastian Vettel met zijn tweede plek voor de dubbel voor Red Bull. Een sterk rijdende Kubica maakte het podium compleet.

Bij de start was het Webber die goed weg kwam. Kubica had meer moeite, Sebastian Vettel kwam meteen langs zij. Nico Hulkenberg ging in de tunnel meteen de muur in. Een safety-car was het gevolg. Alonso werd meteen naar binnen gehaald en wisselde van banden, hiervan zou de Spanjaard veel profijt krijgen.

Ondertussen viel WK-leider Jenson Button met motorische problemen uit. Toen de safety-car vertrok was het Webber die meteen weg reed bij de rest van het veld.

Alonso vocht zich ondertussen en weg naar voren en zag zich na de eerste pitstop plotseling achter Lewis Hamilton rijden.

Rubens Barrichello zorgde voor een tweede safety-car nadat hij zijn Williams in de muur zette. De Braziliaan gooide uit woede zijn stuurtje op de auto waarna Karun Chandock er prompt overheen reed. Het zal voor Barrichello ongetwijfeld nog een staartje krijgen.

Na de tweede safety-car was het opnieuw Webber die weg reed bij zijn teamgenoot Vettel. Kubica drong zelfs aan bij Vettel maar kon geen aanval inzetten.

Een korte derde safety-car periode brak aan toen in bocht 3 een putdeksel los liet. Na kort reparatiewerk werd het veld weer los gelaten. Maar niet voor lang, Jarno Trulli probeerde Karun Chandock in te halen op een onmogelijke positie in Rascasse. De Lotus klom op Hispania Racing – bolide waarna beide mannen in de vangrail schoten.

Een nieuwe safety-car periode was het gevolg die uiteindelijk tot de laatste ronde zou duren. Schumacher kon de in de laatste honderden meters, toen de safety-car naar binnen ging, Alonso nog verschalken.

Webber was dolblij met zijn zege en gaat nu zelfs aan de leiding in het kampioenschap, samen met teamgenoot Vettel. Red Bull lijkt de te kloppen auto maar nu Webber twee zeges op rij pakt mag Sebastian Vettel zich toch wat zorgen gaan maken.

GP Monaco, race
1 M. Webber Red Bull 1:50:13.355
2 S. Vettel Red Bull + 0.400
3 R. Kubica Renault + 1.600
4 F. Massa Ferrari + 2.600
5 L. Hamilton McLaren + 4.300
6 M. Schumacher Mercedes Grand Prix + 5.700
7 F. Alonso Ferrari + 6.300
8 N. Rosberg Mercedes Grand Prix + 6.600
9 A. Sutil Force India F1 + 6.900
10 V. Liuzzi Force India F1 + 7.300
11 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 8.100
12 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 9.100

(pg)

Loading