Wurz vervangt Montoya in San Marino

Juan Pablo Montoya zal tijdens de Grand-Prix van Imola opnieuw niet in actie komen. Verwacht werd dat de Columbiaan tijdig hersteld zou zijn maar dit is niet het geval. De Oostenrijker Alexander Wurz zal in San Marino de tweede McLaren besturen terwijl Pedro De La Rosa derde coureur zal zijn.

Montoya is nog steeds niet hersteld van zijn schouderblessure. Na drie weken rust werden er deze week diverse scans en foto’s van de schouder gemaakt, daaruit werd duidelijk dat Montoya nog niet voldoende hersteld is. De coureur heeft nog meer rust nodig.

“Ik ben ontzettend blij”, aldus Alexander Wurz. “Sinds ik in 2000 bij het team kwam heb ik meer dan 70.000 kilometer getest maar nog nooit een race gereden. Ik ben blij nu ik eindelijk eens de kans krijg om in een McLaren te racen. Imola heeft alles te maken met chicanes, hard remmen, en acceleren. Ik ga mijn best doen voor het team om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, terwijl ik dit zeg wil ik Juan Pablo natuurlijk ook het allerbeste wensen.”

Na de Grand-Prix van San Marino zullen er opnieuw scans en foto’s worden gemaakt van de schouder van Montoya. McLaren is optimistisch over de kans dat Montoya er tijdens de Grand-Prix van Spanje weer present zal zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading