F1News.nl bezoekt Toyota

Een deel van de crew van F1News.nl heeft vandaag de perspresentatie van Toyota bezocht. Op deze perspresentatie werd voor het oog van F1News.nl de nieuwe Toyota gepresenteerd.

Om half 12 werd het doek door Alan McNish en Mika Salo van de bolide verwijderd. De bolide die door Gustav Brunner is ontworpen is niet revolutionair te noemen, echter de bolide lijkt op geen enkele andere Formule 1 bolide uit het huidige veld.

Opvallend zijn de sidepods die ver doorlopen, ook opmerkelijk is dat de achterkant van de bolide niet bekeken mocht worden, verder mochten er ook geen foto’s van de cockpit genomen worden.

Tevens maakte Toyota bekend al 450 miljoen Nederlandse Guldens te hebben uitgegeven. Het budget mocht Gustav Brunner echter niet bekend maken, de oud-ontwerper van Minardi sprak uitgebreid met de journalisten. Volgens Brunner was het erg wennen, voor het eerst had hij alle middelen tot zijn beschikking om een bolide te ontwerpen. Hij denkt echter dat het chassis en de motor in 2003 pas één zijn.

Toyota zal op 3 januari beginnen met testen, Alan McNish en Mika Salo zullen apart gaan testen, een bolide zal dus bijvoorbeeld op het circuit van Barcelona rijden terwijl de andere op datzelfde tijdstip op Silverstone rijdt.

We hebben vandaag de nodige foto’s gemaakt, tevens hebben we ruim een half uur gefilmd. De foto’s en het beeldmateriaal zullen morgen op deze site staan.

Loading