F2003-GA nog niet afgeschreven?

[photo1]In de Italiaanse media doen zich momenteel de geruchten de ronde dat Ferrari in Australië met de bolide van vorig jaar, de Ferrari F2003-GA, zal starten. De nieuwe bolide voor volgend jaar wil de Italiaanse Formule 1 renstal dan later dat seizoen inzetten.

Volgens de Italiaanse media zal de F2003-GA wel grondig worden aangepast, zo zal de nieuwe motor voor volgend jaar wel in de bolide worden gehangen. Men zou het gewicht van het chassis naar beneden willen brengen zodat men ballast kan gebruiken, hiermee kan men de balans van het chassis per circuit aanpassen.

Ferrari liet eerder weten nog niet zeker te weten met welk chassis men volgend jaar zou rijden, men ging er echter vanuit dat men in Japan voor het laatst met de Ferrari 2003-GA in actie zou komen. Deze bolide was niet zo dominant als andere jaren, daarom zal er volgens de critici volgend jaar vanaf de seizoensstart met een nieuwe Ferrari moeten worden gereden.

Daarnaast schijnt Ferrari geen enkel risico met de motor te willen nemen. Zo zal de nieuwe motor voor volgend jaar niet lichter worden dan de motor van dit jaar. De Scuderia wil er absoluut zeker van zijn dat de motor betrouwbaar is. In 2004 zal Ferrari ook nieuwe verbeterde elektronica gebruiken, met deze elektronica kan men 30% meer data over de bolide verzamelen.