Formule 1

Fernando Alonso benadrukt: 'Vreemde' straf in Melbourne zal rijstijl niet veranderen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2024 17:50

Fernando Alonso zegt dat door de 'vreemde' straf die hij kreeg van de stewards van de Australische GP voor mogelijk gevaarlijk rijgedrag hij zijn rijstijl niet zal veranderen. Alonso kreeg na de race een tijdstraf van twintig seconden omdat hij eerder remde dan normaal in bocht 6 van Albert Park, terwijl hij in gevecht was met de Mercedes van George Russell.

Fernando Alonso Aston Martin F1


De Aston Martin-coureur wilde een clean exit en Russell mogelijk dwingen een bredere lijn te nemen. Maar het ging mis voor de Brit die werd verrast door de onverwachte manoeuvre van zijn rivaal, waardoor de Mercedes grip verloor en tegen de buitenkant crashte en de zwaar beschadigde W15 midden op de baan tot stilstand kwam.

Hoewel Alonso verbaasd was over de straf, bagatelliseerde hij het incident als een unieke situatie. Hij benadrukte dat zijn agressieve verdediging niet regelmatig voorkomt en dat hij zijn algehele racestijl niet zal veranderen.

Op de vraag of hij vond dat de regels voor defensief rijden duidelijk waren, zei Fernando Alonso: "Het was duidelijk. En het is nog steeds duidelijk. De straf in Melbourne verraste me. Ik kan er niets meer aan doen, ik moet het accepteren en verder gaan en me concentreren op de volgende race. Maar het zal niet veel veranderen aan hoe ik rijd en hoe ik het racen benader."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS