Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Fernando Alonso gelooft dat Aston Martin het beste project heeft voor de nieuwe F1-regelgeving in 2026
F1 nieuws

Fernando Alonso gelooft dat Aston Martin het beste project heeft voor de nieuwe F1-regelgeving in 2026

23
fernando alonso
Foto: The F1 Word

Fernando Alonso heeft onlangs zijn contract bij Aston Martin verlengd tot het einde van het Formule 1-seizoen in 2026. Deze beslissing werd sterk beïnvloed door zijn geloof in het project van het team voor de nieuwe regelgeving die in 2026 wordt ingevoerd. Aston Martin kondigde aan dat Alonso, wiens contract afliep, zijn verblijf bij het team verlengt en hiermee speculaties beëindigt over een mogelijke overstap naar rivalen Red Bull of Mercedes.

Red Bull’s dominantie en Alonso’s vertrouwen in Aston Martin

Ondanks dat Red Bull de afgelopen twee seizoenen heeft gedomineerd en Max Verstappen de duidelijke favoriet is om zijn reeks van drie opeenvolgende coureurstitels dit jaar en volgend jaar voort te zetten, lijkt Alonso erop te vertrouwen dat zijn team in 2026 een serieuze uitdaging kan bieden voor de titel. Een aanzienlijke factor in het optimisme van de Spanjaard is dat Aston Martin vanaf 2026 motoren geleverd krijgt door Honda, de Japanse fabrikant die momenteel Red Bull van kracht voorziet.

De toekomst met Honda en nieuwe faciliteiten

“Ik denk dat we in 2026 het onbekende ingaan, wat betreft de regelgeving,” zei Alonso. “Maar als ik moest kiezen, dan is mijn gevoel dat ik ons project, onze motor en onze krachtbron zou kiezen.” Dit komt deels omdat hij gelooft dat Honda momenteel de sport domineert met een zeer sterke motor in samenwerking met Red Bull. Bovendien geeft de voortdurende investering van teambaas Lawrence Stroll, die het team in staat stelde vorig jaar een gloednieuwe fabriek te openen met een state-of-the-art windtunnel die later dit jaar klaar zal zijn voor gebruik, Alonso extra vertrouwen.

Progressie en vooruitblik op het seizoen 2024

Alonso, de oudste coureur op de huidige F1-grid op 42-jarige leeftijd, zou de eerste 45-jarige coureur worden die sinds Graham Hill in 1975 in de sport racet als hij het seizoen 2026 voltooit. Gezien de nu drukkere F1-kalender dan ooit, met een recordaantal van 24 races dit seizoen, moest Alonso beoordelen of hij de uitdagingen van het schema kon blijven aangaan voordat hij een beslissing nam. De belangrijkste vereiste voor hem was om te zien dat zijn team bleef voortbouwen op een positieve trend.

“Ik wilde zien hoe we presteerden,” legde Alonso uit. “Er is geen garantie dat als ik me goed voel en ik zie dat dingen met Aston niet goed gaan, we een auto hebben die moeilijk te besturen is, we niet competitief zijn, ik geen vooruitgang in het team zie – misschien kijk ik elders.” Hoewel Alonso het vliegende start die hij maakte in 2023 niet heeft kunnen herhalen, heeft hij tot nu toe punten gescoord in alle vier races, met een vijfde plaats als beste prestatie in Saoedi-Arabië.

De komende Chinese Grand Prix op 19-21 april, die ook het eerste Sprint-weekend van het seizoen is, staat op het programma. Fans kunnen elke sessie live volgen op Sky Sports F1 en elke F1-race streamen met een NOW Sports Maandlidmaatschap – geen contract, op elk moment opzegbaar. Dit alles wijst op een seizoen vol ontwikkeling en vooruitgang voor Aston Martin en Fernando Alonso, met de blik vastberaden gericht op de regelgeving van 2026 en de kansen die dit met zich meebrengt.

Gerelateerd nieuws

Lando Norris’ scherpe oordeel over de terugval van Mercedes in het tijdperk van grond-effect

Lando Norris had hogere verwachtingen van Mercedes tijdens het tijdperk van de...

Red Bull bevestigt het vertrek van ontwerper Adrian Newey

De impact van Newey’s vertrek Red Bull Racing heeft officieel aangekondigd dat...

Jenson Button ziet een belangrijke verandering bij Lewis Hamilton voor zijn overstap naar Ferrari in 2025

Jenson Button, wereldkampioen Formule 1 in 2009, heeft geuit dat Lewis Hamilton...

Geruchten over het ‘grote geld’ contract van Carlos Sainz en Audi’s plannen voor 2026

Audi bereidt zich voor op een spectaculaire entree in de Formule 1-wereld...

Mercedes’ krankzinnige aanbod aan Max Verstappen onthuld voor F1 2024 Miami Grand Prix

Verstappen’s recordbrekende aanbieding Mercedes is van plan om de regerend F1-kampioen Max...

Formule 1 strijd: Red Bull’s dominantie in gevaar door upgrades van Mercedes en McLaren?

Red Bull heeft wederom een voorsprong genomen in het Formule 1-seizoen van...

Adrian Newey’s verbijsterende salaris bij Red Bull zet de meeste F1-sterren in de schaduw

De unieke positie van Adrian Newey in F1 Adrian Newey is een...

Mercedes lanceert ambitieus F1-sprintplan met bevestigde upgrades voor de Grand Prix van Miami

Een waardevolle les uit de Chinese Grand Prix Mercedes zal de fouten...