Formule 1

Fernando Alonso kijkt uit naar samenwerking met Honda? “Een van de redenen om te blijven”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 april 2024 03:05

Aston Martin en Fernando Alonso maakten gisteren een einde aan alle speculatie rondom de tweevoudig wereldkampioen. Alonso blijft ook na dit jaar rijden voor de Britse renstal en blijft hier zeker tot het einde van 2026. Vanaf 2026 gaat Aston Martin ook in zee met Honda, ondanks de perikelen uit het verleden is Alonso bijzonder wel gestemd over de samenwerking met de Japanse fabrikant.

null

“GP2-engine, GP2, aahhh”, hoorden we Alonso schreeuwen tijdens de Japanse Grand Prix in 2015, met een Honda-krachtbron achter in zijn McLaren. Dit huwelijk verliep stroef en was het begin van het einde. Inmiddels heeft Honda de zaakjes een stuk beter op orde en laat dit bij het team van Red Bull verrassend goed zien. Onder toeziend oog van de Japanners won Max Verstappen al drie wereldtitels en lijkt het behalen van zijn vierde titels slechts een kwestie van tijd.

Alonso blijft tot eind 2026 hangen bij Aston Martin en gaat in ieder geval één seizoen rijden met de Honda-krachtbron. In gesprek met Motorsport.com laat de tweevoudig wereldkampioen weten uit te kijken naar de hernieuwde samenwerking met Honda: "Een reden voor mijn besluit om bij Aston Martin te blijven, is dat ze in 2026 overstappen naar Honda. Dat was echt heel erg belangrijk voor mij. Honda is een fabrikant met zoveel successen in de Formule 1 en de autosport, het is een bedrijf waar ik altijd veel respect voor heb gehad."

Alonso snapt dat de klaagzangen uit het verleden vragen zullen doen rijzen, toch smoort hij deze direct in de kiem: "Het werkte niet voor ons bij McLaren, in de jaren dat ze net weer terug waren gekomen in de sport. Kort daarna hebben ze alle problemen opgelost en op dit moment domineren ze de sport. Ik denk dat ze een zeer sterke basis zullen hebben voor 2026, maar ze hebben in Sakura ook de capaciteit om iets moois te bouwen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS