Formule 1

Fernando Alonso licht tipje van de sluier op over Aston Martin-dynamiek met 'heel project rond Lance Stroll'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2024 17:01

Ondanks de bewering van Mike Krack dat het Aston Martin-project is opgebouwd rond Lance Stroll, zegt Fernando Alonso dat er meer aan de hand is. Hij noemt teameigenaar Lawrence Stroll' een racer' die wil slagen.

Lance Stroll Aston Martin F1


Nadat Alonso de paddock had verrast door dagen na de Grand Prix van Japan aan te kondigen dat hij zou bijtekenen bij Aston Martin, werden er vragen gesteld over zijn teamgenoot.

Hoewel Stroll de F1-coureur genoemd zou kunnen worden die het meest verzekerd is van een stoeltje, aangezien zijn steenrijke vader Lawrence de teamneigenaar is, blijven kenners zich afvragen of hij eigenlijk wel Formule 1-coureur wil zijn, aangezien hij nog steeds verslagen wordt door Alonso.

Teambaas Krack zei in een reactie: "Aston Martin is Lance's thuis. Dat weten we en het hele project heeft altijd om hem gedraaid. Dus we zoeken continuïteit. Ik heb dat altijd heel belangrijk gevonden. We zullen het de komende weken zien."

Maar met Kracks 'hele project'-opmerking in het achterhoofd, vroeg David Croft zich af of de verdediging van Strolls onverdedigbare crash in China door de teambaas kwam uit angst om de Canadees en zijn vader tegen zich in het harnas te jagen. "Dit is bijna zoiets als: 'We gaan Lance steunen omdat we willen dat hij bij het team blijft'", zei de Sky F1-commentator.

Alonso heeft echter laten doorschemeren dat er meer zit achter het feit dat Lawrence Stroll eigenaar is van het Aston Martin-team dan een veilige plek voor de F1-ambities van zijn zoon. "Hij is een geweldige man, een geweldige baas en een geweldige merkeigenaar", vertelde de tweevoudig wereldkampioen F1 aan Channel 4.

"Lawrence is een racer, hij is één van ons, en houdt van autosport, houdt van auto's. Wat hij met dit team heeft gedaan, is uniek. Hij heeft het overgenomen van Racing Point, Force India, en alles naar het hoogst mogelijke niveau gebracht. En nu vechten we met Ferrari, Mercedes, McLaren en Red Bull. Dat het project wordt geleid door iemand die van racen houdt, is voor iedereen erg lonend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS