Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Fernando Alonso negeert geruchten over Red Bull en Mercedes tijdens bevestiging bij Aston Martin
F1 nieuws

Fernando Alonso negeert geruchten over Red Bull en Mercedes tijdens bevestiging bij Aston Martin

17
fernando alonso

Fernando Alonso en zijn F1 toekomst

Fernando Alonso, de bekende Formule 1-coureur, was voorheen in verband gebracht met zowel Red Bull als Mercedes voordat hij opnieuw tekende bij Aston Martin. Vlak voordat hij zijn contract bij Aston Martin verlengde, circuleerden er geruchten dat Alonso in gesprek zou zijn met beide kampioensteams. Er werd gesuggereerd dat hij in de running was om Lewis Hamilton te vervangen als de enige wereldkampioen op de grid die niet voor 2025 getekend had, en mogelijk een éénjarige deal zou sluiten. Volgens sommige berichten zou hij Sergio Perez kunnen vervangen om een all-kampioenen line-up te vormen naast Max Verstappen, terwijl anderen beweerden dat het de stoel van Verstappen zou zijn die hij zou overnemen, met Verstappen die naar Mercedes zou gaan.

De keuze voor Aston Martin

In werkelijkheid bleken deze geruchten ongegrond, want Alonso heeft zijn toekomst opnieuw verbonden aan Aston Martin, in wat hij beschrijft als “waarschijnlijk mijn laatste” F1-contract. Alonso benadrukt nu dat Aston Martin het enige onderwerp is waar hij over wil praten. Tijdens de persconferentie van de coureurs op donderdag in China, gevraagd naar de geruchten over gesprekken met Red Bull en Mercedes, zei hij: “Wel, ik denk dat het echt geen zin heeft om te veel te praten omdat het nu gedaan is en ik bij Aston ben, en ik wil alleen maar over Aston praten. Zoals ik vorige week al zei, waren er enige gesprekken met iedereen, zoals normaal is voor iedereen in dat moment, maar het waren slechts lichte gesprekken.”

De simpele contractvernieuwing en toekomstplannen

De aankondiging van vorige week kwam voor velen als een verrassing, aangezien Alonso slechts enkele dagen daarvoor tijdens de Japanse Grand Prix geen enkele aanwijzing had gegeven dat er een nieuwe deal op komst was. Hij onthulde dat het kwam omdat dat ook niet het geval was; hij zat na Japan met het team samen en “één, twee dagen” later zetten ze de pen op papier. “Het was heel, heel simpel,” zei hij. Zodra ze een overeenkomst hadden, kondigden ze het aan. Alles is een beetje eenvoudiger dan het er van buiten uitziet.”

Alonso prees de toewijding van Aston Martin aan de Formule 1, van de aanstaande deal voor Honda-motoren in 2026 tot Aramco met zijn “biofuels en duurzaamheid” en investeringen in de nieuwe fabriek. Hij bevestigde dat zijn nieuwe Aston Martin-contract “waarschijnlijk mijn laatste is. Dus ik wilde er zeker van zijn dat het de juiste beslissing was, allereerst om door te gaan met racen in de Formule Een en om de kracht en de motivatie te hebben om nog een paar jaar door te racen van mijn kant. En daarna gewoon zorgen dat het team de doelen en doelstellingen voor de komende jaren heeft om ambitieus te zijn en steeds beter en beter te worden.”

Gerelateerd nieuws

Carlos Sainz’ keuze voor F1 2025: tussen Red Bull en Mercedes

Overwegingen rondom de teamkeuze voor Carlos Sainz Carlos Sainz staat voor een...

Max Verstappen waarschuwt voor meer sprintweekenden in de Formule 1

De evolutie van het sprintweekend Als China het eerste van zes Formule...

Adrian Newey verlaat Red Bull na bijna twee decennia van succes in de Formule 1

Adrian Newey: het brein achter Red Bulls succes Adrian Newey, de legendarische...

Horner onthult het ‘bovenmenselijke’ geheim van Verstappen

Seizoensstart van Red Bull in 2024 Red Bull heeft zijn dominante start...

Formule 1-coureur in gevaar zijn baan te verliezen door Mercedes-baas Toto Wolff

Toto Wolff’s plannen voor Mercedes Toto Wolff blijft druk bezig met het...

Frustratie bij Aston Martin door inconsistente strafbeslissingen in Formule 1

Kracks kijk op de recente straffen in de Formule 1 Tijdens de...

Voorstel voor aanpassing van het puntensysteem in Formule 1 voor 2025 besproken tijdens commissievergadering

Nieuwe discussies over uitbreiding van puntenposities Een voorstel om de puntenverdeling binnen...

Lewis Hamilton kan uiteindelijk lachen ten koste van Max Verstappen terwijl Red Bull zorgen uit

Recente ontwikkelingen in de Formule 1 De spanning in de Formule 1...