Formule 1

Fernando Alonso onthult onderbuikgevoel over de toekomst Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2024 05:02

Fernando Alonso denkt dat er ‘geen kans’ is dat Max Verstappen Red Bull verlaat aan het einde van 2024. Hij plaagde tegelijkertijd dat zijn potentiële vertrek ‘een impact’ zou kunnen hebben op zijn eigen F1-toekomst. Ondanks zijn huidige status in de F1, is de toekomst van Verstappen de afgelopen weken onder de loep genomen als gevolg van de drama's rond het Red Bull-team.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappens vader Jos riep Christian Horner op om zijn functie neer te leggen na de Grand Prix van Bahrein van vorige maand. Hij beschuldigde de teambaas ervan ‘het slachtoffer te spelen terwijl hij degene is die de problemen veroorzaakt’. Te midden van de zorgen dat Verstappen Red Bull zou verruilen voor Mercedes in 2025, betoogde Horner een week later in Saoedi-Arabië dat ‘niemand groter is dan het team’.

Alonso, wiens huidige contract bij Aston Martin eind 2024 afloopt, zou de situatie van Verstappen met belangstelling volgen. Deze week verschenen er berichten dat de tweevoudig wereldkampioen ‘heel hard pusht’ om volgend seizoen bij Red Bull te komen rijden.

Met zijn 43e verjaardag voor de deur heeft Alonso vaak benadrukt dat hij nog moet beslissen of hij in 2025 nog in de F1 zal racen. In de aanloop naar de Grand Prix van Japan van dit weekend gaf de Spanjaard echter toe dat een mogelijke overstap van Verstappen een domino-effect zou kunnen hebben op zijn eigen plannen. Hij zei: "Als Max Red Bull verlaat, heeft dat misschien invloed, maar ik denk dat de kans daarop heel klein is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS