Formule 1

Fernando Alonso onthult reden waarom hij bijna gestopt was

Uitgegeven door Bart • 16 april 2024 07:00

Fernando Alonso mag dan 42 jaar zijn, maar de Spanjaard heeft zijn contract bij Aston Martin inmiddels verlengd. De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 dacht een tijdje na of hij nog wel wilde blijven racen. Nadat hij op die vraag voor zichzelf een antwoord had, ging hij het gesprek met Aston Martin aan en daarna was alles redelijk snel geregeld.

Fernando Alonso


"Mijn grootste zorg en dat is de slechte kant van racen, is dat ik mijn familie enorm mis", zegt Alonso tegenover het Duitse Motorsport Total. "Je kunt geen normaal leven leiden. We bespreken dat ieder jaar opnieuw met mijn familie. Zij zullen ook meer naar races komen, zodat ik ze minder hoef te missen. Ze komen allemaal naar Miami, mijn moeder, mijn zus en mijn twee nichtjes. We hebben een plan gemaakt voor de zaken die ik het meeste mis."

In veel sporten is het ondenkbaar om na je 40ste nog actief te zijn, laat staan op het hoogste niveau. Alonso denkt dat hij nog jaren mee kan. "Ik hou gewoon te veel van racen en kan op dit moment nog niet stoppen. De offers die je moet brengen zijn kleiner dan het plezier dat het oplevert. Ik adem F1, leef F1 en train om fit te blijven. Het moment is nog niet gekomen dat ik mijn leefstijl moet aanpassen. Ik hou van wat ik doe. Dan ga ik niet op tv naar de F1 kijken. Ik wil nog meestrijden en kijk nog altijd waar ik beter kan worden. Mijn pensioen is nog niet aanstaande."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS