Formule 1

Fernando Alonso waarschuwt Red Bull en Ferrari voor 'zeer krachtig wapen' in Aston Martins arsenaal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2024 10:48

Fernando Alonso gelooft dat één van de sterke punten van zijn Aston Martin AMR24 hem goed van pas zal komen tijdens de Grand Prix van China dit weekend. Na zijn zesde plaats in Japan denkt de tweevoudig wereldkampioen dat de DRS-sterkte van zijn Aston Martin cruciaal kan zijn op het lange rechte stuk van het Shanghai International Circuit.

Fernando Alonso Aston Martin F1


F1 keert dit weekend terug naar Shanghai, vijf jaar na de laatste Grand Prix van China als laatste race die terugkeerde op de kalender van voor de COVID-19 pandemie.

Het circuit van Shanghai heeft één van de langste rechte stukken in de Formule 1, met een lengte van 1,2 kilometer, wat betekent dat auto's met een goede snelheid op rechte stukken kunnen uitblinken.

Alonso eindigde de laatste keer als zesde op het razendsnelle circuit van Suzuka en wees erop dat de ‘zeer krachtige DRS’ een rol zou kunnen spelen in een weekend waarin andere variabelen, zoals slecht weer en de terugkeer van het sprintformat, de volgorde allemaal door elkaar kunnen schudden.

"Het geeft ons altijd een beetje meer kans als je een beetje achterstand hebt op het tempo", vertelde hij. "Gemengde omstandigheden of een sprintweekend, al dit soort dingen geven je altijd iets extra's. Maar het zal moeilijk worden. China, met deze lange bochten, een front-limited circuit - misschien net als Australië - ik verwacht dat Ferrari heel snel zal zijn. We hebben een zeer krachtige DRS en misschien helpt dat op het lange rechte stuk in China, dus we zullen zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS