Ferrari domineert Grand Prix Duitsland

Michael Schumacher heeft zojuist de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheim op zijn naam geschreven. Voor de Duitser was het de derde achtereenvolgende overwinning van dit seizoen. Teamgenoot Felipe Massa zorgde voor een dubbel feestje door als tweede de finish te passeren. Kimi Raikkonen die vanaf pole position startte werd derde.

Kimi Raikkonen heeft een goede start en behoudt de leiding. Felipe Massa kent een betere start dan Michael Schumacher maar de Braziliaan geeft Schumacher de ruimte om de tweede plek te behouden. De beide Renault’s schuiven door naar de vierde en vijfde plaats.

Bij de start zijn er al gelijk problemen voor Sakon Yamamoto die zijn allereerste Grand Prix aanvangt. De Japanner start vanuit de pitstraat, maar tot drie keer toe slaat zijn Super Aguri af. Met enkele ronden achterstand komt Yamamoto als nog de baan op. Niet veel later duikt de rijder van het Super Aguri team weer de pits in om vervolgens niet meer naar buiten te komen.

Nico Rosberg komt hard in aanraking met de banden nadat zijn achterwielophanging het begeeft. Ralf Schumacher en David Coulthard komen ook nog met elkaar in aanraking. Schumacher gleed naar buiten en Coulthard kon hem niet meer ontwijken en werd gelanceerd. De rijder van het Red Bull Racing team kon zijn weg wel vervolgen. Ralf Schumacher moet de pits opzoeken, maar kan ook zijn race voortzetten.

Pedro de la Rosa weet de Duitse Grand Prix niet te finishen als hij langs de baan terecht komt. De camera’s hebben het incident gemist en dusis het een raadsel hoe de Spanjaard kon uitvallen..

Jarno Trulli kent een sterke race. De Italiaan moest zijn motor wisselen na de vrije trainingen, en werd dus na de kwalificatie tien plaatsen naar achteren gezet. Na acht ronden rijdt Trulli al rond op de elfde plaats.

De geruchten die de ronde deden voor de race dat Kimi Raikkonen ligt gekwalificeerd heeft blijken waarheid te zijn. Raikkonen die op dat moment de leiding in handen heeft maakt na tien ronden al zijn eerste pitstop, en deze verloopt ook nog eens niet vlekkeloos als het rechterachterwiel er niet goed op gaat. De Fin komt als achtste weer de baan op en heeft duidelijk veel tijd verloren.

Nick Heidfeld heeft ook problemen, echter is de wagen van de Duitser zodanig beschadigd dat zijn race over is. Het team probeert de wagen nog te repareren maar het heeft geen zin meer.

Opmerkelijk is dat de beide wagens van Honda en Renault eerder hun pitstops maken dan Ferrari die op dat moment met twee wagens aan de leiding rijdt. Rubens Barrichello die een sterke race reed, weet de finish ook niet te halen als zijn Honda motor in vlammen opgaat vlak na zijn eerste pitstop.

Zodra Michael Schumacher zijn eerste pitstop heeft gemaakt komt hij vlak voor teamgenoot Felipe Massa weer de baan op en weet hij zodoende de leiding in de race te behouden. De enige rijder die na ruim 28 ronden nog niet is gestopt is Christijan Albers die een indrukwekkende race rijdt. De Nederlander rijdt zijn teamgenoot op grote afstand en heeft enkele gevechten met Scott Speed in de Scuderia Toro Rosso.

Ralf Schumacher wordt bestraft met een drive-trough-penalty omdat de Duitser te hard heeft gereden in de pitstraat. Op dat moment gaat Jacques Villeneuve hard van de baan bij het opkomen van het rechte stuk. De Canadees in dienst van BMW-Sauber heeft last van onderstuur en rijdt frontaal de bandenstapels in.

Ook Tiago Monteiro wordt bestraft door de wedstrijdleiding met een drive-trough-penalty. De Portugees kreeg de straf opgelegd omdat hij de blauwe vlaggen genegeerd heeft voor de koplopers.

In de slotfase gaat de wagen van Mark Webber ook nog stuk. Heel langzaam rijdt de Australiër naar de pitstraat, en zijn race is ook over. De achterkant van de Williams staat zelfs in de brand.

Fernando Alonso kende nog een angstig moment toen hij bij het inrijden van het Stadion gedeelte te wijd ging en door het gras moest. Zijn teamgenoot Fisichella, die vlak achter hem reed, zorgt er voor dat Alonso niet meer plaatsen verliest door even van zijn gas af te gaan.

GP Duitsland: Uitslag race
01 M. Schumacher – Ferrari, in 1:27:51.693
02 F. Massa – Ferrari + 0.720
03 K. Räikkönen – McLaren + 13.206
04 J. Button – Honda + 18.898
05 F. Alonso – Renault + 23.707
06 G. Fisichella – Renault + 24.814
07 J. Trulli – Toyota + 26.544
08 C. Klien – Red Bull + 48.131
09 R. Schumacher – Toyota + 1:00.351
10 V. Liuzzi – Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
11 D. Coulthard – Red Bull + 1 ronde
12 S. Speed – Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
13 C. Albers – Midland F1 + 1 ronde
14 T. Monteiro – Midland F1 + 1 ronde

Niet geklasseerd
15 M. Webber – Williams
16 T. Sato – Super Aguri
17 J. Villeneuve – BMW
18 R. Barrichello – Honda
19 N. Heidfeld – BMW
20 P. de la Rosa – McLaren
21 S. Yamamoto – Super Aguri
22 N. Rosberg – Williams

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading