Ferrari-duo niet tevreden met kwalificatie

Beide Ferrari-coureurs zijn niet tevreden en vooral verbaast met hun slechte kwalificatie optreden. De vervanger van de geblesseerde Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, wist niet door de eerste kwalificatiesessie te komen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een achttiende plaats. Kimi Raikkonen kwam niet verder dan een dertiende plaats, hetgeen wat de Fin enorm verbaasde.

Raikkonen: “Ik ben echt verbaast door dit slecht resultaat. De top-tien missen we op slechts drie tiende van de seconden. Misschien ligt de auto minder dan alle andere circuit. Nu hopen dat er morgen een safety-car procedure komt zodat we nog wat punten kunnen halen, want inhalen hier in heel moeilijk” aldus de Fin.

Fisichella heeft vooral moeite met de Ferrari-bolide in het algemeen. “Ik had er veel meer van verwacht” zegt de Italiaan na de kwalificatie. “Ik kan nog steeds niet de limiet van de wagen vinden, en dat moet snel beter worden. Het wordt morgen een lange en vooral een lastige race, maar ik hoop op beterschap”.

(RvR)