Ferrari haalt hard uit naar nieuwe teams

De Italiaanse Formule 1-renstal Ferrari heeft ongekend hard uitgehaald naar de nieuwe teams en voormalig FIA voorzitter Max Mosley.

In een rapport of de officiële website van Ferrari bekritiseert het team Virgin, Lotus, Campos, USF1 en Stefan GP.

Ferrari beschuldigt verder Mosley van het degraderen van de sport tot een soort ‘Formule GP3’ klasse, door zijn ‘low-cost’ visie op de Formule 1.

Die visie heeft volgens de Italianen geleid tot een lagere kwaliteit van nieuwe teams. Over Virgin en Lotus zegt het rapport dat ze rondrijden met aanzienlijk lagere snelheden.

Campos kwam nog relatief goed weg met de stelling dat het team het vooral moest hebben van een “vrijgevige witte ridder”, maar dat de Spaanse renstal wellicht een “trouwe knecht” zou kunnen worden.

Over USF1 was Ferrari een stuk minder zacht. Het Amerikaanse team “verstopt zich” en heeft tegelijkertijd “het lef om te doen alsof alles dik in orde is”.

Stefan GP kreeg het echter het hardst te verduren. In het rapport worden de mensen van het Servische team bestempeld als “aasgieren” die “de botten van Toyota op het sterfbed pikken”.

“Dit is de erfenis van de heilige oorlog van de voormalige FIA president,” concludeert Ferrari. “Ondertussen zijn we twee constructeurs kwijt geraakt, BMW en Toyota. En van Renault is niet veel meer over dan een naam. Was het het allemaal waard?”

JR