Ferrari haalt uit naar Williams

Hoewel zowel Red Bull als Williams tegen de test van Michael Schumacher hebben gestemd heeft Ferrari alleen Williams een flinke veeg uit de pan gegeven.

Op de officiele website van de Scuderia liet het team het volgende weten: “Raad eens wie tegen het testen van Michael Schumacher in de F60 is? Een team dat al jarenlang niets meer heeft gewonnen en geen kans voorbij laat gaan om een gebrek aan sportiviteit te tonen.”

Williams en de Red Bull teams (Red Bull F1 en Scuderia Toro Rosso red.) stemden tegen omdat Jaime Alguersuari ook geen toestemming kreeg om te testen. De 19-jarige Spanjaard maakte in Hongarije zijn Formule 1 – debuut terwijl hij nog nooit serieus had getest.
“Even voor de duidelijkheid, Ferrari gaf Jaime Alguersuari toestemming voor een test bij Toro Rosso”, zo reageert Ferrari. “Maar toen kwam er iemand anders blijkbaar ook al naar de precieze voorschriften in de reglementen.”

Schumacher mag nu voor Valencia niet in de F60 testen. De verwachting is dat de Duitser later deze week, of begin volgende week weer in een oudere Ferrari zal stappen om zijn lichaam weer aan de Formule 1 te laten wennen.