Ferrari heeft nog altijd problemen met KERS

[photo1]Ferrari heeft nog altijd problemen met het KERS-systeem. Op zijn vroegst zal Ferrari pas halverwege januari met het systeem gaan testen. Teams zoals Honda en BMW Sauber testten 2 maanden terug al met het systeem.

Volgens Gilles Simon, verantwoordelijk voor de motoren bij Ferrari, heeft Ferrari met KERS-systeem een achterstand op de concurrentie. Volgens Simon heeft de Scuderia nog altijd problemen met de technologie en zou de nieuwe bolide voor 2009 mogelijk zonder KERS gaan debuteren.

De achterstand van Ferrari in KERS heeft ervoor gezorgd dat Force India F1, dat met klantenmotoren van Ferrari rijdt, verder is gaan kijken dan Ferrari. Force India F1 kan het zich namelijk niet permitteren, zoals Ferrari dat wel kan, de wagen voor volgend jaar halverwege het seizoen om te bouwen voor KERS.

De technisch-directeur van Ferrari Aldo Costa is ook heel duidelijk over de situatie:
“Ik kan niet ontkennen dat we een achterstand hebben. De vooruitgang die wij gemaakt met KERS is minder dan de meeste andere teams hebben gedaan. Het liefst zou ik nu al in de testfase zijn geweest. We moeten nu heel veel doen in heel korte periode. We hebben nu al doel om het KERS-systeem halverwege januari voor de eerste keer op het circuit te testen. Dat is een deadline die we echt niet mogen missen.”

“We hebben dit seizoen in de strijd om het wereldkampioenschap heel veel tijd en energie in de F2008 gestoken, nu moeten we onze focus ook op 2009 gaan richten.”

Loading