F1 Nieuws

Ferrari kijkt angstvallig achterom: 'Het verschilt per circuit'

Ferrari kijkt angstvallig achterom: 'Het verschilt per circuit'

29 april - 15:00
4

Ferrari heeft een sterke seizoensstart gehad door als enige niet-Red Bull-team een race te winnen in de afgelopen vijf wedstrijden. Desondanks zit McLaren hen op de hielen. Volgens Ferrari teambaas Frederic Vasseur bevindt het verschil zich in de tienden.

Auto prestaties liggen aan het circuit

Met een overwinning in Australië en meerdere podiums heeft Ferrari een betere seizoensstart dan vorig jaar. Toch zit McLaren niet ver achter het Italiaanse team tijdens de races. Zo eindigde McLaren-coureur Lando Norris als tweede in de Grand Prix van China, terwijl de Ferrari-auto's net buiten het podium vielen.

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zegt dat het verschil tussen de twee teams afhangt van het maximaliseren van de prestaties van de auto op elk circuit. "Ik denk dat het een kwestie is van een tiende of een halve tiende", zegt Vasseur. "In Melbourne eindigden we na zestig ronden met een voorsprong van acht seconden. Het draait er vooral om het maximale uit ons materiaal te halen."

Volgens Vasseur hangt het af van het specifieke circuit. "Het kan enigszins circuit afhankelijk zijn", zegt Vasseur. "Ik denk dat het erg lastig was om het asfalt (in China) te begrijpen, vooral vanwege het format. Op vrijdagochtend reden we een stint op de zachte banden en schakelden daarna over naar de medium banden voor de race, waarbij we de medium banden nog niet eerder hadden gebruikt, behalve voor één ronde in de kwalificatie."