Ferrari presenteert F2007

[photo1]Ferrari heeft vanmiddag haar nieuwe Formule 1 bolide voor 2007, de Ferrari F2007, gepresenteerd. Grote afwezige op de presentatie? De Ferrari F2007. De aanwezige media moesten het doen met enkele foto’s die door Ferrari werden verspreid.

Het meest in het oog springende detail op de foto’s van de Ferrari F2007 zijn de gewijzigde sidepods. De Italianen hebben deze aan moeten passen vanwege een nieuw koelsysteem. Aan de achterkant is de auto door een nieuwe naadloze versnellingsbak aanzienlijk versmald. De wielbasis is vergroot van 3050 mm naar 3150 millimeter, dit moet de stijfheid van het chassis ten goede komen.

Helaas verspreidde Ferrari geen foto’s van de achterkant van de auto. De achterwielophanging is volgens Ferrari niet aangepast. Het team zou naar eigen zeggen nog te weinig informatie hebben vergaard over de nieuwe Bridgestone banden. Desgevraagd liet Ferrari weten dat men het seizoen zal starten met de achterwielophanging van vorig seizoen. Het team zegt met een nieuwe achterwielophanging te komen wanneer de tijd daar rijp voor is.

Volgens Ferrari zal F2007 tot de seizoenstart nog grondig veranderen. De Scuderia ontwikkelen nog steeds en hebben vooral qua aërodynamica nog wat verbeteringen in de pijplijn zitten.

Morgen zal de auto voor het eerst worden getest, Felipe Massa zal de Ferrari F2007 de sporen gaan geven op het Ferrari testcircuit Fiorano. Hierbij worden fotografen niet toegelaten. Ferrari doet er dus alles aan om de nieuwe snufjes van de F2007 tot het allerlaatste moment geheim te houden. Kimi Raikkonen moet overigens nog een weekje wachten voordat hij de nieuwe Ferrari voor het eerst aan de tand mag voelen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading