F1 Nieuws

Ferrari-teambaas: 'Daar hebben we meer moeite mee dan zou moeten'

Ferrari-teambaas: 'Daar hebben we meer moeite mee dan zou moeten'

1 mei - 11:00

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur hoopt dat zijn team in Miami een beter raceweekend beleeft dan twee weken geleden in China het geval was. Coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz liepen nagenoeg het hele weekend achter de feiten aan en kwamen in de race niet verder dan respectievelijk een vierde en vijfde plaats. 

In Miami wordt tevens de tweede sprintrace van het seizoen gehouden. Vasseur beaamt dat zijn renstal in Shanghai moeite had met het sprintformat, maar hij denkt het komend weekend beter zal aflopen voor het team uit Maranello. “We hebben weer te maken met het sprintformat, waar we in China een beetje moeite mee hadden, maar op dit circuit kunnen we teren op de data die we de voorgaande twee seizoenen vergaarden. Ik verwacht dat we het beter gaan doen”, stelt de Fransman. 

Meer moeite dan zou moeten

De teambaas vertelt over de belangrijkste factoren in aanloop naar de aanstaande krachtmeting. “Het zal belangrijk worden om alles uit die ene vrije training te halen. Het wordt vooral belangrijk om aan de kwalificatie te werken, daar hebben we meer moeite mee gehad dan eigenlijk zou moeten.”

Het raceweekend in Miami staat voor Ferrari ook in het teken van de introductie van een nieuwe titelsponsor. De Italianen gaan een samenwerking aan met HP. Vasseur hoopt de nieuwe partner te verwelkomen met een goed resultaat. “Dit is voor beide partijen een bijzonder weekend. We zullen ons uiterste best doen om deze samenwerking zo goed mogelijk van start te laten gaan.”