Ferrari vandaag voor de FIA – update

Vandaag, woensdag, zal Ferrari, inclusief Michael Schumacher en Rubens Barichello, zich moeten verantwoorden bij de FIA voor zijn actie op de A1-ring van 12 mei j.l.

Het gaat vandaag niet om de teamorder van Ferrari, punt van discussie is de podiumceremonie en de persconferentie. Deze procedure is streng vastegelegd in de FIA Sporting Regulations (te downloaden op www.FIA.com), en door Schumacher gebroken. Hij liet Barrichello namelijk op het hoogste treedje van het podium staan. Tevens mocht Rubinho tijdens de aansluitende persconferentie op de plaats van de winnaar zitten. De FIA tilt zwaar aan deze vergrijpen.

De algemene verwachtingen over de eventuele sancties lopen uiteen. Ze variëren van een flinke geldboete tot het toekennen van de punten zoals het podium eruit zag. Dat zou betekenen dat Barrichello 10 punten zou krijgen, en Schumacher 6, uniek in de Formule 1. Waarschijnlijk komt de FIA niet meteen met een uitspraak.

F1news.nl houd je op de hoogte!

** Update: Ferrari heeft een boete van 1 miljoen Euro gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk. Rubens Barrichello en Michael Schumacher moeten dus een half miljoen Euro overmaken. Beide coureurs hebben een proeftijd van een jaar, als ze in dat jaar nogmaals in de fout gaan moet men opnieuw een half miljoen Euro boete betalen.**

Loading