Ferrari werkt volop aan komend seizoen

[photo1]Na de tegenvallende resultaten van dit seizoen, is Ferrari alvast begonnen met de voorbereidingen voor het komende seizoen. Ze blijven wel de huidige bolide, de F2005, doorontwikkelen.

“We moeten goed nadenken over hoeveel we nog investeren in het huidige seizoen, en wat we al gaan doen aan het volgende seizoen. We willen dit jaar natuurlijk niet volledig stil gaan zitten en alles op volgend jaar zetten, maar we zullen een besluit moeten nemen.”

“Het reglement wijzigt drastisch volgend jaar, dus we moeten eerder testen. Vooral op het gebied van de motoren verandert er veel, dus we moeten er op tijd bij zijn. We zullen de huidige F2005 ombouwen tot een hybride auto om de V8 van volgend jaar te kunnen testen. Ook de versnellingsbak voor volgend jaar zullen we uitgebreid testen in deze auto” aldus Brawn.

Volgens de geruchten zal de nieuwe Ferrari meteen bij het begin van het seizoen worden ingezet. De afgelopen jaren koos Ferrari er voor om de nieuwe bolide pas later in het seizoen in te zetten.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading