Ferrari wil terug naar Noord- Amerika

Ferrari president en FOTA voorzitter Luca di Montezemolo wil dat er een Formule 1 Grand-Prix in Noord -Amerika komt. Voor het eerst sinds de oprichting van het Formule 1 – wereldkampioenschap staat er dit jaar geen Grand-Prix op de kalender in Noord-Amerika.

Sinds 2007 wordt er geen Grand-Prix meer op de Indianapolis in Amerika gereden, het doek voor het circuit van Montreal in Canada is vorig jaar gevallen. De de belangstelling voor Formule 1 is in Amerika nooit erg groot geweest, recente incidenten op Indianapolis hebben hier ook geen positieve invloed op gehad. Zo liet Michael Schumacher in 2002 Rubens Barrichello vlak voor de finish voor gaan, tot woede van de Amerikanen. In 2005 kwamen er slechts 3 teams aan de start nadat Michelin niet de juiste banden mee nam.

In Canada is de belangstelling voor Formule 1 wel groot, het circuit van Montreal is ook steevast uitverkocht. Het circuit is populair bij de fans, regelmatig werden er spectaculaire races gereden. Bernie Ecclestone kon het vorig jaar echter niet eens worden over de financiele voorwaarden. Volgens de organisatie van de Grand-Prix van Canada stelde Ecclestone simpelweg te hoge eisen.

“Voor Ferrari en de andere autofabrikanten is Noord Amerika een zeer belangrijke markt”, aldus Di Montezemolo. “Voor Ferrari zelfs de belangrijkste, Ferrari heeft op Daytone en Sebring historische overwinningen behaald, recenter hebben we met Schumacher mooie overwinningen behaald. Voor ons dit belangrijk, daarnaast hebben we er ook veel fans. Het is dus zeker belangrijk voor ons om in Noord Amerika te racen. Ik zal er binnen de FOTA op aandringen om met de Formule 1 terug te keren naar Noord Amerika.