Festival of Speed in het teken van Tyrrell

Het wereldberoemde Festival of Speed dat elk jaar op het circuit van Goodwood wordt gehouden zal dit jaar in het teken staan van Tyrrell.

Tyrrell kwam van 1969 tot 1998 op de Formule 1 circuits in actie. Begin 1998 verkocht eigenaar Ken Tyrrell het sympathieke team waarna British American Racing het team opkocht.

De Tyrrell Racing Organisation deed mee aan 431 Grand-Prix waarin het team 23 overwinningen behaalde. Tot de grote namen die naast Jackie Stewart voor Tyrrell reden behoren o.a. Ronnie Peterson, Patrick Depailler, Francois Cevert, Jody Scheckter, Didier Pironi, Michèle Alboreto, Jean Alesi, Johhny Herbert, maar ook Mika Salo en in 1997 Jos Verstappen.

De teambaas van KL Minardi Asiatech Paul Stoddart heel veel bolides van het oude Tyrrell in zijn bezit. Jean Alesi zal onder andere een oude Tyrrell 019 besturen. De verwachting is dat ook Jackie Stewart bekend maakt dat hij in zijn oude bolide zal stappen.

Misschien komt de Nederland Jos Verstappen met de Tyrrell 025 in actie. Deze bolide is in het bezit van Paul Stoddart, in 1999 reed Verstappen ook al eens in de bolide van zijn voormalige team.

David Coulthard en Juan-Pablo Montoya zullen in hun huidige bolides ook demonstraties geven. Over Renault is er ook een speciaal item, Patrick Tambay en Rene Arnoux zullen een oude Renault uit de jaren ’80 besturen. Jarno Trulli en Jenson Button komen met de bolide van dit jaar in actie.

Het Festival of Speed wordt elk jaar gehouden in het weekend na de Grand-Prix van Engeland.

Loading