FIA accepteert verlate inschrijvingen

[photo1]De FIA heeft vandaag middels een woordvoerder laten weten verlate inschrijvingen van teams die volgend jaar aan de Formule 1 willen deelnemen te accepteren. De teams van Jordan en Jaguar hebben laten weten de deadline van 15 november niet te kunnen halen.

Jaguar is nog altijd niet verkocht. De kans is groot dat Red-Bull het team koopt. Het was echter nog maar de vraag of de huidige eigenaar Ford en Red-Bull de koop voor 15 november zouden kunnen afronden, nu krijgen beide partijen meer tijd.

Ook Jordan heeft laten weten de eerder gestelde deadline waarschijnlijk niet te kunnen halen. De Britse Formule 1 renstal onderhandeld momenteel in een ver gevorderd stadium met Toyota over de levering van motoren. Daarnaast zou Toyota ook de Australiër Ryan Briscoe in de bolide willen zien en zou men ook op enkele andere gebieden gaan samenwerken.

Jordan dat eerder nog twijfelde over het voort bestaan van zijn team heeft inmiddels laten weten er volgend weer bij te zijn. Minardi, dat het kleinste budget van de Formule 1 heeft, zal volgend jaar ook weer van start gaan. Het team van Paul Stoddart blijft Cosworth trouw en gaat waarschijnlijk gebruik maken van verouderde motoren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading