FIA gaat brand Ferrari onderzoeken

De FIA gaat samen met Ferrari en de leverancier van de tankinstallaties een onderzoek instellen naar de oorzaak van de tankproblemen bij Ferrari. Gisteren ontstond er een klein brandje toen Michael Schumacher een pitstop maakte, de brand kon snel worden geblust, de pitstop had echter ook rampzalig afgelopen kunnen zijn.

Er is al uitgezocht dat zich in de kop van de benzineslang veel benzine ophoopte, door de hitte van de auto vatte deze vervolgens vlam.

Het is overigens niet de eerste keer dat er problemen zijn met de tankinstallaties. De tankinstallaties werden onlangs nog aangepast toen bleek dat deze te temperatuurgevoelig waren. Als de temperaturen te hoog werden bleek de tankkop niet goed op de bolide te passen.

Regelmatig hebben de teams problemen met de tankinstallaties, het team van Williams heeft daar dit seizoen al meerdere keren over geklaagd. Volgens de leverancier lag de oorzak van deze klachten bij de teams zelf, deze zouden de tankinstallatie niet goed onderhouden. De tankinstallaties worden in opdracht van de FIA door een Frans bedrijf (Intertechnic) gebouwd. Voor Ferrari was het overigens de eerste keer dat men problemen kende met de tankinstallaties.

Loading