Formule 1

FIA reageert op bezorgdheid over oppervlak circuit van Grand Prix van China

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2024 06:30

De FIA heeft uitleg gegeven over het vreemde wegdek dat de coureurs te wachten staat tijdens de Grand Prix van China dit weekend.

Grand Prix van China F1


Dit weekend wordt voor het eerst sinds 2019 de Grand Prix van China verreden en keert de F1 voor het eerst sinds de wereldwijde pandemie COVID-19 terug naar Shanghai.

Omdat er op vrijdagavond minder geoefend wordt voordat de parc fermé-regels van kracht worden omdat er dit weekend een sprint-race wordt verreden, is het circuit geverfd in plaats van opnieuw geasfalteerd.

Omdat het om verf gaat en niet om een nieuw oppervlak, is het duidelijk dat de rijders en team zich zorgen maken over de grip tijdens het weekend. De FIA heeft nu de vrees weggenomen dat het weleens heel glad zou kunnen worden.

"Het is bitumenverf en die wordt gebruikt als een coating om het asfalt te conserveren, om ervoor te zorgen dat alle kleine steentjes in het asfalt blijven", aldus een FIA-woordvoerder. "Het zou de grip zelfs moeten verbeteren en beschermen tegen degradatie op lange termijn. Het is vorig jaar toegepast."

Hoewel het niet gebruikelijk is op F1-circuits, wacht de FIA op gegevens om te zien hoe het oppervlak presteert - het aanbrengen van bitumenverf wordt veel toegepast in China en de Verenigde Staten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS