F1 Nieuws

FIA velt oordeel over incident met Russell en Piastri: dit is het besluit!

FIA velt oordeel over incident met Russell en Piastri: dit is het besluit!

7 april - 11:29
25

In de vijftigste ronde van de Grand Prix van Japan was er sprake van een incident met George Russell en Oscar Piastri. De McLaren-coureur beschuldige Russell van het overlaten van te weinig ruimte tijdens het gevecht op de baan. De FIA heeft inmiddels een besluit genomen over het moment tussen Piastri en Russell.

Straf voor Russell na aanvaring met Piastri?

Er komt geen sanctie voor Russell na het incident met Piastri, zo meldt de FIA. De Mercedes-coureur wordt niet schuldig bevonden aan de actie tijdens de Grand Prix op Suzuka. Ondanks dat er wat contact was tussen de twee, staat in de verklaring dat Russell voldoende ruimte liet voor Piastri bij de exit van bocht zestien.

Niet de eerste keer tussen Russell en Piastri dit weekend

Overigens is het niet de eerste keer dat Russell en Piastri elkaar tegenkomen dit weekend. Op de dag van de kwalificatie moesten de twee coureurs zich ook melden bij de stewards nadat Russell een ‘unsafe release’ had. Russell probeerde zijn Mercedes snel tussen de rij in de pitstraat te duwen, waardoor Piastri op zijn remmen moest. Mercedes kreeg een boete van 5.000 euro en daarmee was de zaak afgedaan.