FIA weigert superlicentie Kubica

Het was al in kannen en kruiken, de Pool Robert Kubica zou de laatste twee Grand-Prix als derde coureur voor Minardi rijden. De oplettende kijker heeft het al gezien, in Japan kwam de derde Minardi niet in actie. Wat blijkt, Kubica is zelfs niet aanwezig in Japan.

De aanvraag voor een superlicentie voor Robert Kubica, de licentie die nodig is om Formule 1 te mogen rijden, van de Poolse autosportbond is vorige week namelijk geweigerd door de FIA. Om een superlicentie te verkrijgen moet een coureur minimaal 300 kilometer in een Formule 1 auto hebben gereden.

Kubica heeft nog geen enkele Formule 1 ervaring en daarom is de superlicentie geweigerd. De coureur kon de allereerste Poolse Formule 1 coureur worden maar dit lijkt nu erg onwaarschijnlijk te worden omdat Minardi niet meer zal testen voor de laatste Grand-Prix.

De manager van Kubica, Daniele Morelli, zegt nog in gesprek te zijn met de FIA. Zonder testkilometers zal Kubica echter nooit een superlicentie krijgen. Het lijkt er dan ook op dat de derde Minardi nooit meer in actie zal komen.

Kubica zelf heeft zijn pijlen inmiddels op het GP2 kampioenschap en Champcar series voor volgend jaar gericht.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading