Fisichella over Force India F1

[photo1]Giancarlo Fisichella gaat er nog altijd vanuit dat hij in 2009 voor Force India F1 rijdt. Begin 2009 tekende de Italiaan een tweejarig contract met Force India F1, recentelijk doken er echter geruchten op die wisten te melden dat de positie van Fisichella niet meer zo zeker zou zijn.

McLaren testcoureur Pedro de la Rosa testte recentelijk met de VJM01 op het circuit van Barcelona. Paul di Resta, een andere coureur die ondersteuning krijgt van McLaren Mercedes zou ook in de race voor het stoeltje zijn.

Fisichella laat de officiële F1 website echter weten zich geen zorgen te maken: “Ik heb een tweejarig contract getekend dat in september opnieuw bekeken is. In een paar woorden, het team zou me volgend jaar een betere auto geven. Ik heb dat aanbod geaccepteerd, het contract is tussen de Grand-Prix van Singapore en China door beide partijen ondertekend.”

“Ik wist al in september dat Pedro de la Rosa voor het team zou testen, dit maakt deel uit van de samenwerking tussen het team en McLaren. En voor de rest heb ik geen interesse in Formule 1 – roddels. Vijay Mallya heeft al in oktober bevestigt dat ik bij het team blijf, en dat zijn de mensen waar ik vertrouwen in heb.”

Fisichella gaat daarbij niet in op de recente speculatie van Vijya Mallya. Daarbij liet hij weten op verzoek van McLaren terug te komen op zijn coureurskeuze voor volgend jaar.

PG