Fisichella reageert op Ecclestone

[photo1]Giancarlo Fisichella is niet blij met de uitspraken die Bernie Ecclestone gisteren deed. Fisichella reageerde meteen door een open brief op zijn officiële website te plaatsen.

Ecclestone verklaarde eerder dat Fisichella en Ralf Schumacher bij topteams onder de maat hebben gepresteerd, volgens Ecclestone zouden beide coureurs beter kunnen stoppen dan overstappen naar een kleine team zoals Force India F1. Hieronder de vertaling van de brief van Fisichella.

“Ik heb met veel interesse uw interview in Auto Moto und Sport gelezen, wat door uw eigen website ook gepubliceerd is. U bent de vader van de Formule 1 en als een vader spreekt u over uw kinderen, waar ik er één van ben.”

“Ik wil u eraan herinneren lieve vader, ik bedoel lieve Bernie, dat ik degene ben geweest die in 2005 in Melbourne met Renault de eerste Grand Prix won. Daardoor was ik de eerste die ontdekte dat de R25 goed genoeg was om races te winnen. In de twee seizoenen naast Alonso, heb ik in goed overleg met het team, bijgedragen aan twee constructeurtitels. Ik heb daarnaast de vierde plaats bij de coureurs veroverd, net zoals Felipe Massa dit jaar.

“Gezien de omstandigheden had ik het niet beter kunnen doen. In 2007 beloofde Renault mij een winnende auto, dat hebben ze echter niet kunnen waarmaken. Dat heeft me desondanks niet ontmoedigd. Volgende week zal ik dan ook met al mijn enthousiasme en ervaring testen voor Force India; een jong team met een oud hart, net zoals Giancarlo Fisichella die nog steeds zijn talent voor zich wil tonen.”

Loading