Force India F1 bevestigt Fisichella, Sutil, en Liuzzi

[photo1]Een grote verrassing mag het niet heten, maar nu is het is toch officieel; Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil, en Vitantonio Liuzzi rijden dit jaar voor Force India F1. Teambaas Vijay Mallya maakte het nieuws samen met zijn coureurs in Mumbai bekend.

Giancarlo Fisichella komt over van Renault waar hij plaats moest maken voor Fernando Alonso en Nelson Piquet junior. De ervaren Italiaan testte al voor het Indische team en liet daarbij een goede indruk achter. Fisichella reed heeft een grote staat van dienst, de Romein reed tot nu toe 267 Grand-Prix, pakte daarin 3 Pole-Positions, en won 3 Grand-Prix.

“Toen ik testte was ik onder de indruk van het team”, aldus Fisichella. “Het team is erg proffesioneel en onder de nieuwe teameigenaren met een groter budget denk ik dat we veel vooruitgang kunnen boeken dit jaar. Force India F1 was niet, in tegenstelling tot wat velen denken, mijn enige optie. Er waren meer opties maar dit was gewoon de beste.”

Adrian Sutil gaat zijn tweede seizoen in als Grand-Prix coureur. De Duitser reed vorig jaar het gehele seizoen voor Spyker. Sutil maakte een zeer degelijke indruk en werd zelfs enige tijd gelinkt met grotere Formule 1 teams.

Vitantonio Liuzzi reed de afgelopen drie jaar voor Red Bull en Scuderia Toro Rosso. Bij Toro Rosso werd de Italiaan overbodig door de komst van Champcar kampioen Sebastian Bourdais en Sebastian Vettel.

Teameigenaar Vijay Mallya bevestigde in Mumbia opnieuw dat geld niet het belangrijkste is. Mallya denkt dat Fisichella Sutil dankzij zijn ervaring kan ondersteunen. In Liuzzi ziet Mallya een goede ontwikkelingscoureur die het team tijdens testsessies moet helpen.

Loading