Force India F1 en Mercedes?

[photo1]Volgens het doorgaans betrouwbare tijdschrift Autosport is Force India F1 in gesprek met Mercedes. Het team van Vijay Mallya zou volgend jaar mogelijk met de Duitse krachtbron gaan rijden, voorwaarde van de overeenkomst zou wel de komst van Paul di Resta zijn.

Een woordvoerder van McLaren ontkende het bericht niet:
“Bij McLaren en Mercedes zijn we ervan overtuigd dat de privé-teams het fundament van de Formule 1 zijn. Het klopt inderdaad dat in gesprek zijn met een team. We zijn bereid samen te werken als dat ook voor ons nut heeft. Er is nog niets besloten, we zijn in gesprek. Mocht er een definitieve overeenkomst komen dan maken we dit direct bekend.”

De Schot Paul di Resta reed dit seizoen DTM bij Mercedes. Vandaag en gisteren testte de coureur voor McLaren op Silverstone. Later deze maand zal Di Resta nogmaals voor McLaren testen.

Force India F1 rijdt nu met Ferrari motoren. Deze motor is snel maar ook zeer prijzig. De Mercedes motor zou goedkoper zijn waardoor het team uit India meer geld in de ontwikkeling van de auto zou kunnen investeren. Eerder al doken waren er geruchten over de komst van Honda motoren bij Force India F1.