Force India F1 maakt coureurs volgend jaar pas bekend

[photo1]Het Force India F1 team zal haar coureurs line-up voor 2008 pas volgend jaar bekend maken. Eigenaar Vijay Mallya zegt zijn coureurskeuze voor kerstmis nog te willen maken, een bevestiging zou dan in 2008 volgen.

“Ik moet de balans zoeken tussen talent en ervaring”, aldus Mallya. “En ik moet uit vinden hoe de engineers denken over de feedback van de coureurs.”

Technisch-directeur Mike Gascoyne liet op zijn beurt weten dat hij denkt dat Giancarlo Fisichella en Ralf Schumacher niet als vriendendienst voor Force India testten. Volgens Gascoyne hebben beide coureurs wel degelijke serieuze interesse in een stoeltje bij het team.

“Ze hebben beide interesse in het team”, aldus Gascyone. “Maar wintertesten is niet glamoureus. We zijn dan ook op zoek naar iemand die er echt voor wil gaan. De jonge jongens stappen gratis in de auto en rijden op hun limiet. Maar kunnen zij op hetzelfde niveau presteren als iemand die veel ervaring heeft?”

“Als je Grand-Prix hebt gewonnen zoals Fisichella en Ralf Schumacher dan heb je je status al bewezen. Er zou ook spraken van kruisbestuiving kunnen zijn tussen een jonge onervaren en ervaren oudere coureur kunnen zijn, misschien is dat nog wel de beste optie.”

Opvallend is dat zowel Mallya als Gayscone Adrian Sutil niet bij naam noemen. Sutil heeft immers al een contract bij het Force India F1 team.

Loading