Force India presenteert VJM03

Force India gaf vandaag de eerste foto’s vrij van de nieuwe VJM03. Het is alweer de de derde auto van het team van Vijay Mallya, de VJM03 moet de stijgende lijn die vorig jaar is ingezet voort zetten.

“We hebben vorig jaar 13 WK-punten gescoord”, aldus Mallya. “Daarnaast reden we een snelste ronden in de race en pakte we onze eerste Pole-Position. We kunnen daarna niet ontkennen dat 2009 een goed jaar voor ons was. De VJM03 moet deze lijn gaan doortrekken, we moeten weer een podium pakken en meer punten scoren. k heb er alle vertrouwen in dat het team dit kan.”

De auto is evenals de VJM02 ontworpen door Mark Smith. Smith zegt in een reactie de auto wat wijder en langer te hebben gemaakt voor het plaatsen van een grote benzinetank. Daarnaast zou het team zich verder geconcentreerd hebben op de dubbele diffuser.

Morgen maakt Force India haar testdebuut op het circuit van Jerez, Vitantonio Liuzzi zal dan plaats nemen achter het stuur. Adrian Sutil zal het stuur later deze week van hem overnemen. Testcoureur Paul di Resta zal zijn kans volgende week krijgen.

(pg)