Force India staat in het krijt bij Van der Garde

[photo1]Het Force F1 India team is Giedo van der Garde nog enkele testdagen verschuldigd. De Nederlander werd vorig jaar aangetrokken als testcoureur bij Spyker F1. De coureur bracht sponsoring mee en zou in ruil daarvoor testkilometers mogen maken in de Spyker F1 bolide.

Spyker F1 is inmiddels overgenomen door Force India F1 maar dit betekend niet dat de overeenkomst van Van der Garde nietig is verklaard, in tegendeel, Force India F1 heeft de Nederlander nog wat tegoed.

Het team uit India lijkt de overeenkomst met Van der Garde niet af te willen kopen. Het team wil Van der Garde zijn contract laten uitdienen en wil hiervoor binnenkort met de Nederlander overleggen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat Van der Garde de komende maanden nog enkele malen voor het Formule 1 team van Force India F1 zal testen.

Van der Garde zal het komend jaar in de World Series by Nissan actief zijn. Daarnaast hoopt de coureur uit Veenendaal ook een teststoeltje in de Formule 1 te kunnen vinden. Force F1 India lijkt geen optie, teambaas Vijay Mallya wil enkel Tonio Liuzzi als vaste testcoureur in dienst hebben.

Loading