Force India toont VJM02

Force India F1 heeft vandaag de eerste foto’s van de VJM02 vrij gegeven, de officiele presentatie is morgen in Jerez. Adrian Sutil stuurde de nieuwe Force India F1 VJM02 Mercedes afgelopen week al over het circuit van Silverstone.

De auto heeft een licht gewijzigde kleurstelling, de gouden kleur is van de auto verdwenen en het groen en oranje zijn nadrukkelijker aanwezig. Duidelijk is dat de auto nu nog meer identiteit van India zal uitdragen.

Sinds dit jaar heeft Force India F1 een samenwerking met McLaren Mercedes afgesloten. Deze samenwerking moet het team naar voren gaan helpen.
“Onze gehele aandrijflijn wordt nu door McLaren Mercedes ontwikkelt”, aldus teambaas Vijya Mallya. “Waarom zouden wij zelf het wiel uit vinden als andere partijen dit al gedaan hebben en hier ook veel betere faciliteiten voor hebben.”

“Ik wil dit jaar punten scoren, ik ben hier realistisch genoeg voor dat dit niet makkelijk zal worden. Het zou in ieder geval een enorme stap voorwaarts zijn.”

Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil zijn dit jaar opnieuw de racecoureurs voor het team, Tonio Liuzzi blijft aan als test- en reservecoureur.

Klik hier voor foto’s