“Formule 1 binnen twee jaar van de baan” – Max Mosley

[photo1]Achter de schermen rommelt het al enige tijd in de Formule 1. Ondanks stijgende kijkcijfers kan het volgens FIA-voorzitter Max Mosley binnen twee jaar wel eens gedaan zijn met de sport.

“De fabrieksteams regeren nu in elke sport. De privéteams hebben een veel kleiner budget en maken bijna geen schijn van kans meer om vooraan mee te doen. We moeten nu in actie komen, alles begint serieuze vormen aan te nemen.” Begon Mosley.

“Het einde van komend seizoen zullen we wel halen, maar daarna is er vrees. De grote teams zullen blijven bestaan, maar drie teams staan nu al op het spel.” Hiermee doelt Mosley natuurlijk op Force India, Williams en Toro Rosso. Deze drie teams zijn privé-teams.

“Als je een bedrijf begint dan kan je niet twee of drie keer je geld uitgeven. Enkele fabriekanten doen dit nu. En dat is sowieso al niet gunstig als je hun situatie bekijkt.” De fabrieksteams hebben onvoorwaardelijke steun, ongebudgeteerd.

Wat de exacte maatregelen zullen worden is nog niet bekend. Budgettering is een mogelijkheid, en wordt daar al geruime tijd over gespeculeerd.

Loading