Formule 1 gaat testen in Bahrein en Maleisië

[photo1]Bridgestone heeft twee extra tests georganiseerd op het circuit van Sakhir in Bahrein en het circuit van Sepang in Maleisië.

De test op het circuit van Sakhir zal plaats vinden van 22 tot er met 24 februari en van 27 februari tot er met 1 maart. Aan de test zullen in ieder geval de teams van Red Bull, Scuderia Toro Rosso, Toyota, McLaren, en Renault deelnemen.

De test op het circuit van Sepang zal plaats vinden van 27 tot er met 29 maart. Het is de eerste keer dat erop het circuit van Sepang van getest zal worden. De test vindt plaats na de eerste Grand-Prix van Australië. Na deze Grand-Prix is er drie weken geen Grand-Prix. De Grand-Prix van Maleisië op het circuit van Sepang zal plaats vinden op 8 april.

Voor de Formule 1 teams is een test op het circuit van Sepang een goedkope oplossing om toch te kunnen testen. In voorgaande jaren moesten de teams terug naar Europa vliegen om te kunnen testen om vervolgens weer naar Maleisië te vliegen. Nu kunnen de teams vanuit Australië direct naar Maleisië vliegen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading