Formule 1 in 2009 terug naar Amerika?

De Indianapolis Motor Speedway is druk bezig om de Formule 1 in 2009 terug naar de Verenigde Staten te halen. Dit jaar vind er geen Amerikaanse Grand-Prix plaats, Bernie Ecclestone kon niet tot een overeenkomst komen met het circuit.

Tony George, de eigenaar van circuit Indianapolis waar ook de beroemde Indy 500 wordt gehouden, liet deze week weten de contacten met de Formule 1 zo snel mogelijk weer aan te willen knopen. George wil proberen de Formule 1 voor 2009 terug te halen naar de Indianapolis. In 2009 bestaat het circuit van Indianapolis 100 jaar.

Volgens marketing directeur van circuit Indianapolis Zak Brown is de terugkeer van de Formule 1 een realistisch scenaria. Volgens Brown moet er wel een goede titelsponsor worden gevonden voor de race. Brown is optimistisch, volgens hem is de interesse van potentiële sponsoren groot.

De Indianapolis telde van 1950 tot 1960 mee in het wereldkampioenschap. In 2000 keerde de Formule 1 tot vorig jaar terug naar het wereldberoemde circuit. De Amerikanen liepen nooit erg warm voor de Formule 1, na het beruchte en veelbesproken bandenincident in 2006, toen slechts 6 auto’s aan de start kwamen, deed de interesse van de Amerikanen in de Formule 1 ook geen goed.

Loading