Formule 1 komende jaren bij SBS

Het komende Formule 1 seizoen zal niet op RTL5 te zien zijn maar op SBS6. Vandaag bevestigde de SBS-groep dat het voor de komende drie jaar de exclusieve Nederlandse uitzendrechten voor de Formule 1 heeft gekocht.

Alle 18 races zijn live op SB6 te zien, de races worden zonder reclameonderbrekingen uitgezonden. De kwalificaties worden live uitgezonden, tevens komen er uitgebreide reportages van een SBS6 team dat bij elke Grand-Prix op locatie aanwezig zal zijn. De nationale autosport, samenvattingen van de vrije trainingen en extra reportages zullen op vrijdagavond op Veronica te zien zijn.

Bart Soepnel, Hoofd Aankoop bij SBS Broadcasting: “SBS 6 heeft zich de afgelopen jaren uitdrukkelijk gemanifesteerd met de absolute top op het gebied van de sport: de Amstel Cup, het Nederlands Elftal en de Embassy WK Darts. In die context zijn we uitermate verheugd en trots dat we de komende jaren de exclusieve rechten van het crème de la crème van de autosport zullen kunnen brengen. Achttien weekenden per jaar zullen we onze programmering verrijken met de Formule 1. Bovendien zullen we de live wedstrijdverslagen van de kwalificaties op zaterdag en de wedstrijden op zondag zonder reclame-onderbreking uitzenden. Iets wat het kijkgenot zeker ten goede zal komen”.

Daarbij voegde SBS6 eraan toe de Formule 1, als daar vraag naar is, ook in de nieuwsuitzendingen te gaan volgen. Wie het geheel van commentaar zal gaan voorzien is nog niet bekend.